Top One Relocation

Services

Huisvesting voor Expats

Het vinden van een nieuw thuis is een van de belangrijkste punten bij de verhuizing naar Nederland. Ik werk samen met een groot aantal vastgoedhandelaren en makelaars, ken de beste plekken in de Randstad om te wonen en kan huisvesting vinden in alle prijsklassen, voor korte of lange periodes. Voordat de expat naar Nederland komt, bespreek ik zijn of haar budget, wensen en wat het gezin beslist niet wil. Op basis daarvan maak ik een selectie van beschikbare woningen die ik samen met het gezin bezoek. Als de keuze is gemaakt, kan ik mee onderhandelen over de prijs en contractafspraken. In de keuze voor de huisvestiging ben ik onafhankelijk. 

Verder kijk ik de huurovereenkomst na, of deze overeenstemt met de huidige wetgeving, ik zorg voor ondertekening hiervan en adviseer de expat over stappen tot het verkrijgen van de sleutel met betrekking tot huur, waarborg en verzekering. Uiteraard zorg ik ervoor dat gas water licht en internet zijn aangesloten bij de sleuteloverdracht. 

Voor de verhuizing zorg ik dat eventuele reparaties zijn uitgevoerd en doe ik een laatste check van het pand om te zorgen dat alles piekfijn in orde is. Uiteraard staat er een bos bloemen op tafel om het gezin te verwelkomen in hun nieuwe huis.

living in Amsterdam relocation service
Elementary School Amsterdam

Onderwijs

Een verhuizing naar Nederland met een gezin betekent ook dat er een school voor kinderen gezocht dient te worden. Dit is een belangrijk onderdeel van het verhuisproces. Wij adviseren over de verschillende internationale en lokale scholen. Verder regelen wij kennismakingsgesprekken  en een proefdag. Wij richten ons op het juiste onderwijs op de bestemming. 

Uiteraard regelen wij ook de inschrijvingen en zorgen dat het hele gezin zich snel vestigt. Wij begrijpen dat de cliënt zich pas volledig kan richten op het werk wanneer het kind in goede handen is.

Settling in services

Als dagelijkse, praktische zaken geregeld zijn, helpt dat de expat en zijn of haar gezin sneller te acclimatiseren in Nederland. Denk aan het openen van een bankrekening, , het regelen van een parkeervergunning, het aanvragen van een ov-chipkaart en een uitleg over het openbaar vervoer. Top One Relocation doet het allemaal. Van het ophalen op het vliegveld, tot het afsluiten van verzekeringen en het vinden van goede huisartsen en tandartsen.

ferry Amsterdam
Top One Relocation Amsterdam

Accompanied Tours

Medewerkers uit het buitenland die in ons land komen wonen, staan voor de keuze waar ze hun gezin willen vestigen. Ik help ze daarbij. Ik bespreek de kosten van levensonderhoud in Nederland, ik laat de expat de stad of regio zien, waar hij of zij zich wil vestigen en vertel wat ze daar kunnen verwachten. Wat voor soort woningen zijn beschikbaar in welke prijsklassen? Waar kun je sporten? Waar zijn de winkels? Ook het laten zien van een goede opvang of school voor de kinderen hoort hierbij.

Immigratie

Top One Relocation werkt met verschillende immigratie providers samen die kunnen assisteren bij de aanvraag van de vergunningen voor klanten met een niet- EU-nationaliteit. Ook assisteert onze immigratiepartner met de aanvraag van de 30% regeling.

Verder assisteren wij onze expats bij de inschrijving bij de gemeente, waarna er een BSN nummer aangevraagd kan worden. Ook adviseren wij over de legalisering van buitenlandse aktes.

departure relocation service Amsterdam

Vertrek

Als de detacheringperiode van de expat voorbij is, zorg ik dat alle praktische zaken snel en correct worden afgehandeld. Denk hierbij aan het opzeggen van de huur, het afsluiten van een bankrekening, uitschrijving uit de gemeentelijke basis administratie, abonnementen stopzetten. Top One Relocation regelt het!

Benieuwd naar de mogelijkheden?